in ,

Isteri Buat Snek Untuk Suami Yang Sedang Work From Home. Confirm Syok Makan.

Sekarang ini, kebanyakkan daripada kita yang berkerja akan Work From Home (WFH). Bila WFH ni, di rumah memang terasa lapar sahaja. Kalau tak lapar pun, terasa nak mengunyah je kan? 

 

Haa, seperti seorang pengguna Facebook ini. Dimana beliau membuat kudapan atau snek bunga matahari seperti yang dijual di 7Eleven. Bahannya pula sangat sesuai kalau untuk orang yang sedang diet. Tambahan pula, kalau anda tiada ketuhar untuk membakar, boleh guna air fryer atau bakar atas api seperti biasa.

Terima kasih Suraya Zahari untuk perkongsian resipi Kudapan Bunga Matahari ini 🙂

Bahan-bahan:

Madu

Garam

Brown sugar

Cara penyediaan:

  1. Gaul semua bahan. 
  2. Masukkan ke dalam oven. Bakar sehingga warna bertukar seperti di dalam gambar bawah ni.

Siap! Senang kan? Anda jangan lupa untuk try buat di rumah, okay! 😉

Kredit resipi dan gambar: Suraya Zahari (Facebook)

Untuk dapatkan barangan dan perkakas memasak yang berkualiti pada harga yang berpatutan, layari https://shop.icookasia.com/

Written by iCookAsia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading…

0