in ,

Petua Dan Tips Nak Bagi Cili Kering Kisar Tahan Lama Dalam Peti Ais. Betul-Betul Menjadi Tau!

Cili kering ini kebiasaanya, secara manual atau tradisionalnya, untuk dibuat masakan berasaskan sambal, perlu dikisar dahulu. Atau nak lagi mudah, memang ada dah jual dipasaran yang dah siap kisar. Mudah. 

Tetapi, ada sesetengah orang yang lebih suka cili kisar yang homemade. Ada yang blend terus sekali banyak. Mudah kerja memasak kita kan? Haa, disini Admin kongsikan pula cara untuk nak buat cili kisar tadi tu tahan lebih lama dalam peti ais. 

Terima kasih Nur Syazwani untuk perkongsian tips di dapur ini 🙂

“Siapa style ni, mesin banyak-banyak cili kering buat stock, tips nak bagi cili kering tahan lama dalam peti, letak ASAM KEPING, sebelum tuang cabai ni, sis dah letak 3 keping dekat bawah..

Sis tak tumis, style nie paling mudah dan tahan lama..Boleh try.”

Siap! Anda jangan lupa untuk try buat di rumah, okay! 😉

Kredit resipi dan gambar: Nur Syazwani (Facebook)

Untuk dapatkan barangan dan perkakas memasak yang berkualiti pada harga yang berpatutan, layari https://shop.icookasia.com/

Written by iCookAsia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading…

0