Skip to content Skip to footer

Tag: inti sardin

Buat Sardin Gulung Untuk Sarapan Pada Anak-Anak Anda. Masukkan Perahan Limau, Baru Bertambah Sedap.

Biasanya roti telur sardin biasa je kan kita jumpa? Kali ini, berlainan sedikit dimana seorang pengguna Facebook ini kongsikan bagaimana hendak membuat Sardin Gulung ataupun Sardine Roll. Cara membuat kulit pastry dikongsikan juga. Menarik bentuknya kan? Terima kasih Nor Azliza Mohamed untuk perkongsian resipi Sardine Roll ini :) Bahan untuk membuat Inti: 1 tin…

Read more

Roti Inti Sardin Cara Pattaya. Nak Lagi Sedap, Letak Inti Yang Lain Mengikut Citarasa Sendiri.

Selalu dengar masakan nasi sahaja yang dihidang cara pattaya dimana nasi goreng dibalut dengan telur. Dihias dengan sos cili atau tomato, memang sedap dimakan panas-panas. Setuju? Tetapi, perkongsian resipi kali ini berlainan dimana pengguna Facebook ini menggunakan teknik hidangan pattaya tetapi menggunakan roti dan inti sardin. Kreatif kan? Hasilnya pun cantik dan sedap.  Terima kasih…

Read more

Resipi Sardin Gulung Bakar

Makan apa untuk sarapan pagi? Nasi goreng? Cucur ikan bilis? Malaysia memang kaya dengan makanan kan sampai nak sarapan pun terpaksa buat pilihan. Apa kata kita cuba resipi Sardin Gulung Bakar pula. Buatkan stok di dalam peti ais dan hanya bakar sahaja di dalam ketuhar atau airfryer setiap pagi. Jimat masa dan bolehlah luangkan lebih waktu…

Read more

Cuba Masak Sardin Bersama Keju Untuk Inti Sandwich Yang Lebih Padu. Memang Sedap.

Cara membuat sandwich sardin seperti yang dikongsikan Wan LuQman ini agak berbeza namun apa yang pasti, rasanya lebih enak dan padu. Untuk hidangan sandwich kali ini, inti sardin harus dimasak dahulu dan bahan-bahan yang diadunkan bersama akan menyempurnakan rasa. Bukannya sardin mentah dan mayonis semata-mata. Selepas ini, campurkan keju cheddar dan telur bersama sewaktu proses memasak inti…

Read more

Resipi Inti Sardin Paling Marvelous Dan Premium. Dipadankan Dengan Ubi Kentang Sagat Digoreng Garing. Resipi #Ramadan

Resipi inti karipap kali ini berbeza dan unik kerana bukan sahaja menggunakan sardin semata-mata, namun diserikan dengan penggunakan ubi kentang yang disagat dan digoreng garing. “Assalammualaikum semua. Mohon maaf yg dh lama tunggu resepi ni. Nie resepi dr mak sy lama dh kami guna. Resepi ni jugak kami buat bisnes karipap pusing frozen (siapa yg pernah mkn…

Read more