in , , ,

Tak Ada Whipping Cream Dekat Rumah? Jangan Risau, Cuba Resipi Whipping Cream Secara Homemade Ni. Tak Sampai Lima Minit Siap.

Selalunya bila tiba waktu nak buat kek atau aiskrim, waktu tu jugalah banyak bahan tak ada di rumah antaranya whipping cream. Tapi jangan risau, korang boleh buat sendiri di rumah, caranya cukup mudah dan bahan-bahan pun simple sahaja.

 

Bahan :

1 sudu besar Ovalatte

5 sudu besar Susu pekat

4 sudu besar Susu tepung

3 sudu besar Gula

1 bekas Ais

 

Cara :

  1. Campurkan semua bahan dan putar pada kelajuan sederhana. Kemudian tingkatkan kelajuan mixer selama dua minit.
  2. Siap.

Kredit resipi & foto : Fadlina Anuar

Untuk dapatkan barangan dan perkakas memasak yang berkualiti pada harga yang berpatutan, layari https://shop.icookasia.com/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading…

0