in , , ,

Tips Untuk Lembutkan Daging Yang Confirm Menjadi. Senang Je, Lepas Ni Masakan Daging Anda Tak Liat Dah…

Kadang-kadang kita makan daging selalu liat atau susah untuk dikunyah betul tak? Ada yang memberi petua untuk rebus daging berjam-jam. Kadang menjadi, kadang tak menjadi.

Tetapi, berlainan dengan pada pengguna Facebook Nizam Tahar ini. Beliau berkongsi kan tips atau cara untuk lembut kan daging dan beliau dapat petua ini daripada tukang masak dari Thailand. Wow!

“Cara macam ni yang selalu saya buat time nak masak daging. Nak masak sup daging sup tulang kejap je tak payah lama.”

1. Rebus dulu daging selama 20 minit hingga 30 minit.
2. Apabila air sedang menggelegak kuat, masukkan ketul ais.

“Kejap je daging tu empuk. Petua ni saya dapat dari tukang masak thai.”

Mudah je sebenarnya… Anda jangan lupa untuk try di rumah, okay! 😉

Kredit tips dan gambar: loveworldplus.tv (Google) , Nizam Tahar (Facebook)

Untuk dapatkan barangan dan perkakas memasak yang berkualiti pada harga yang berpatutan, layari https://shop.icookasia.com/

Written by iCookAsia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading…

0