in ,

Kentang Goreng Homemade. Buat Untuk Anak-Anak, Confirm Mereka Suka Dan Nak Tambah.

Kentang goreng ini menjadi kegemaran ramai, terutamanya daripada jenama makanan segera kan? Tetapi, yang merisaukan daripada para ibu ini, apabila makanan segera mestilah ada bahan yang tidah sihat kan. Jadi, disini Admin kongsikan kentang goreng buatan sendiri di rumah. Jadi, para ibu dah tak perlu risau bahan-bahan yang di dalam makanan ni. 

Terima kasih Salimah Olie untuk perkongsian resipi Homemade Fries ini 🙂

Caranya:

  1. Potong kentang bentuk jejari. Rendam dengan air sejuk. Rendam sampai air tu tidak sejuk.
  2. Toskan dan gaul dengan tepung serbaguna bestari atau tepung jagung pun boleh. Gaul rata-rata, biar tepung semua bersalut pada kentang.
  3. Goreng deep fry. Kasi tenggelam semua dalam minyak.
  4. Angkat dan taburkan dried parsley flakes dan serbuk lada sulah berperisa.

Cadangan topping/serbuk perasa:

  1. Butter dan Garlic 
  2. Cheese 

Siap! Anda jangan lupa untuk try buat di rumah, okay! 😉

Kredit resipi dan gambar: Salimah Olie (Facebook)

Untuk dapatkan barangan dan perkakas memasak yang berkualiti pada harga yang berpatutan, layari https://shop.icookasia.com/

Written by iCookAsia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading…

0