in ,

Resepi Kentang Bakar, Senang Je Nak Buat!

Tengah pkp ni, kadang-kadang pening tak tahu dah nak buat apa. Nak keluar tak boleh, jadi apa kata korang cuba buat resepi ni, boleh lah buat makan petang-petang dengan family dekat depan rumah je. Dapat lah juga spend masa kan daripada tak buat apa-apa.

Memang sedap sangat ni. Jom cuba!

Terima kasih FitSehara Kazilan untuk perkongsian resipi Kentang Bakar ini 🙂

Bahan-bahan:

Kentang

Mentega

Garlic Butter

Lada Hitam

Garam

Cara-cara:

  1.       Pertama sekali, rebus kentang sehingga betul-betul lembut dan penyekkan ia.
  2.       Sapukan mentega beserta garlic butter atas kentang yang telah dipenyek.
  3.       Seterusnya, tabur lada hitam dan garam.
  4.       Akhir sekali, masukkan ke dalam ketuhar dan bakar ia selama 20 minit.

Siap! Anda jangan lupa untuk try buat di rumah, okay! 😉

Kredit resipi dan gambar: FitSehara Kazilan(Facebook)

Untuk dapatkan barangan dan perkakas memasak yang berkualiti pada harga yang berpatutan, layari https://shop.icookasia.com/

Layari dan Subscribe Channel YouTube iCookAsia untuk pelbagai resepi yang menarik – https://www.youtube.com/c/iCookAsiaChannel/videos

Written by iCookAsia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.